Hadrian’s wall path Engeland

Deze vakantie hebben we het Hadrian’s wall path in Engeland gelopen. Wat een fantastische tocht. De wandeling strekt zich uit van kust tot kust in het grensgebied van Engeland met Schotland. Het volgt de lijn van de grensmuur die een kleine 2000 jaar geleden in opdracht van de Romeinse keizer Hadrianus is gebouwd en de noordelijke begrenzing van het Romeinse rijk vormde. Verbazingwekkend veel delen van dit bouwwerk zijn nog zichtbaar en opgenomen in het wereld erfgoed van Unesco. De muur en het noord Engelse landschap zijn indrukwekkend. De wandeling een prachtige ervaring. Lees meer

Goed bedacht.

Wie plaatst er nu een soort van extra hak midden onder de schoen ?

Dat is precies wat er gebeurt bij de nieuwe “stretch walkers” walkers van Xsensible .  de Japanse ontwerper van Xsensible heeft extra stabiliteit weten te creëren door een nok te plaatsen onder de schoen net op die plaats waar een schoen nooit mag buigen.  Namelijk in het midden tussen de hak en de voorzijde van de zool. Als een schoen daar niet stevig is en door zou buigen wordt de drager of draagster er doodmoe op.  Lees meer

Nieuwe voorjaar collectie

Het is voor mij en onze verkoopsters elk seizoen weer een soort Sinterklaas gevoel als we de nieuwe collectie binnen krijgen. Al hebben we die natuurlijk zelf ingekocht , toch is het spannend als de levering werkelijk daar is. We kopen het grootste deel van zo’n collectie tenslotte wel een half jaar van te voren in en dan hoop je dat alles uitpakt zoals je dacht.

Voor dit voorjaar is dat niet anders. De mooiste modellen zijn nu allemaal in huis en we hebben er een goed gevoel over. De pasvorm blijkt subliem …iets wat voor ons eigenlijk het allerbelangrijkste is.  In deze krant laten we van onze vaste merken alvast de mooiste modellen zien.

Gabor, Ecco , Wolky en Floris van Bommel allemaal hebben ze hun stinkende best gedaan en wij hebben daar voor u de mooiste schoenen uitgepikt.

Wandelmarathon Egmond

Nog even freewheelen in de winter opruiming maar dan dient zich toch echt weer de nieuwe inkoop periode aan. Inkoop van schoenen voor de volgende herfst en winter wel te verstaan.  Het grootste deel van onze collectie per seizoen wordt echt een half jaar van te voren gekocht.  Veel wikken en wegen want wat deze winter goed werd verkocht hoeft dat het volgende jaar niet te doen.  Lees meer

Alweer 35 jaar

15380361_994841107286931_8846377339513149787_n

Oeps…35 jaar getrouwd alweer! Een paar jaar voor deze foto werd gemaakt zette ik samen met Trudy en mijn zus Jeanette de eerste stappen in schoenenland. Toen nog in de winkel van mijn ouders. Nu nog steeds zijn wij samen met ons team sterk in het “voetenwerk”.
U bent nog lang niet van ons af.

Facelift

Overzichts fotoos dames heren en wandelschoenen (3)

De beste schoenen voor WWW

Onze winkel bestaat al bijna zeventig jaar, maar gaat nog helemaal mee met zijn tijd. Tijdens de zomervakantie is keihard gewerkt aan een totaal vernieuwde winkel. Van den Mosselaar modeschoenen kan nu in een stevig tempo doorwandelen naar de toekomst. Lees meer

Vertrouwd gevoel.

IMG_6889Bij de “voeten 4daags” die we onlangs organiseerde in onze winkel stonden de merken met de beste pasvorm volop in de spotlights. Een heerlijk voeten verwen cadeau was er voor iedere klant.  Een groot succes was het zowel voor het beeld van onze winkel als qua verkoop.  Iedereen bedankt!

Er was deze dagen ook de mogelijkheid om kennis te maken met voetreflex therapie. Lees meer

40MM

Wat fijn dat u wandelt.  Super voor uw lijf en conditie.

U zal misschien niet direct van plan zijn om de reis naar Santiago de Compostella te ondernemen maar het plan om eens een lange tocht te maken of mee te doen met de vierdaagse speelt wellicht in uw gedachte.

Op 7 mei is er bij ons in de regio een prachtige gelegenheid om eens zo’n prestatie tocht uit te proberen.  Zaterdag 7 mei is er in Venhuizen namelijk voor de 43 ste keer de 40 MM sponsortocht.

Een gezellige tocht door de mooie Drieban polder over maximaal 40 kilometer.  U steunt er ook nog een fantastisch goed  doel mee.

Lopen, voeten, schoenen het hoort allemaal bij mijn vak als podoloog.  Ik kan het daarom ook niet laten om u wat tips en trucs te geven als van plan bent deze of andere lange tocht te maken.

  Lees meer

Wat is nieuw dit voorjaar?

Het zijn de snaekers die in de nieuwe voorjaarscollectie het eerste opvallen.  Ze zijn niet meer speciaal van de sportmerken als Adidas of New Balance.