Ik laat u niet meer in de steek.

Categories:Jubileum

10153934_554332274682428_8517839237391339281_n10247376_554332418015747_5607474373026783607_n De maand april heb ik afscheid genomen van vrijwillig brandweerkorps Stede Broec.   Ruim 30 jaar dit vrijwilligerswerk met veel inzet en plezier gedaan.  Ik ben 55 jaar geworden en in brandweerland is dat de leeftijd waarop men gemiddeld mag stoppen.  Gelukkig nog gezond en fit genoeg om eventueel nog langer door te gaan heb ik  dit besluit te stoppen toch  maar doorgezet.  Organisatorisch zijn er ontwikkelingen waar ik me aan stoor.  Dat is het juiste moment om het stokje aan jonge enthousiastelingen over te geven.  Voor u als gewaardeerde klant betekend het dat ik u dus niet meer plotseling in de steek laat omdat de brandweerpieper afgaat en ik als een haas in de auto verdwenen ben.  Lees verder

Categories:Schoenen weetjes

logo topshoeU weet steeds beter de weg naar onze webshop te vinden.  Dat blijkt wel uit het aantal bestellingen dat vooral de laatste weken bij ons binnenkomt.  Dagelijks gaan we met een hoge stapel ingepakte paren naar het postkantoor.  Ze vinden hun weg naar klanten door het hele land.  www.topshoe.nl is eigenlijk een heel bijzonder bedrijf.  Het is een initiatief van 38 schoenwinkeliers die samen één webshop hebben geopend.  U kan dus kiezen uit  collecties van al deze verschillende schoenvakmensen. Zij  hebben samen bijna 90 winkels verspreid over Nederland.  Winkels met een gezicht en dus schoenen met een gezicht.  Lees verder

Marietje van den Mosselaar 92 jaar

Categories:Jubileum

1489197_842877662394107_492912559_n18 maart was mijn moeder jarig.  De grondlegster van “van den Mosselaar modeschoenen” is 92 jaar geworden.   Ik vind het fantastisch om te merken hoe betrokken ze nog steeds wil blijven bij het reilen en zeilen van de winkel.    Minstens een keer in de week komt ze slechts geholpen door de rollator nog even binnen wandelen om een kopje koffie met ons mee te drinken en om “in de gate te houden ” of alles nog wel een beetje goed gaat.

Gelukkig is het al de jaren dat zij al uit de zaak is gestapt steeds goed gegaan.  De welvaart in Nederland is sterk gestegen en onze omzetten hielden daaraan gelijke tred.  Nu het economisch wat moeizamer gaat weten we onze verkoop door specialisatie in “modisch comfort” goed op peil te houden en verdienen we ons brood meer dan royaal.

Als het niet zo zou zijn vertelde ik haar dat niet.   Zou ze me geloven ?   Blijf nog maar lang bij ons om de koffie komen moeder !

Hans van den Mosselaar

 

Hoge of lage wandelschoenen ?

Categories:Wandelen

WandelSchoenen-Bovenkarspel

25 en 26 januari heb ik meegelopen met de “wandelmarathon” van Egmond.  Een fantastisch evenement met bijna 14.000 deelnemers. In tegenstelling tot vorig jaar was het nu heerlijk wandelweer. Toch had ik besloten om op mijn halfhoge wandelschoenen te starten.

 

Misschien zou het weer ons toch in de steek laten en…..het is tenslotte een traject door het zand. Ik ben eigenlijk meer gesteld op een laag model zoals op de afbeelding hieronder van Hanwag. Waarom kiest men voor halfhoge of lage Hanwag arrowladywandelschoenen? Veel mensen kiezen bij de aankoop voor halfhoge wandelschoenen omdat men het idee heeft dat ze daar meer “steun ” in zouden hebben of dat het “beter” is voor de enkels. Het is maar ten dele waar.   Lees verder

Het is net Sinterklaas

Categories:Fashion

_MG_3163Als ik de verkoopsters die bij me werken geloven mag hebben zij deze tijd een soort van Sinterklaas gevoel.   De opruiming is nog volop aan de gang maar ook komen er al veel dozen met nieuwe voorjaarscollectie binnen.  Alles moet uitgepakt en geprijsd.  Voor de meiden is het steeds een verrassing wat er uit de verpakking tevoorschijn komt aan prachtige voorjaars modellen.  Gelukkig vinden ze bijna alles mooi want dan kun je ze tenslotte ook met veel enthousiasme verkopen.  Voor mij als inkoper is het ook een goed gevoel dat ik met de modellen die ik al meer dan een half jaar geleden heb gekocht ( hopelijk) de goede snaar zal raken.

Kom alvast kijken.

Hans van den Mosselaar

 

Humor op de winkelvloer.

Categories:Humor

imagesM2Y3JSCGMijn vrouw Trudy hielp laatst een echtpaar waarvan de man een paar nieuwe schoenen wilde.  Na enige tijd had Trudy precies gevonden wat hij zocht en de schoen paste hem voortreffelijk.  Toch twijfelde de man zichtbaar.  Het waren namelijk nogal dure “van Bommels” .  Zijn vrouw zei uiteindelijk : Tom,  doe ze nou maar want je bent het waard !   Tom glunderde en gaf zijn vrouw spontaan een dikke knuffel.  Trudy observeerde het tafereeltje , stootte mij aan en fluisterde me toe : Hans , dat moet jij nu ook eens wat vaker doen.   Trudy toch…zei ik, maar ik ken die mevrouw toch helemaal niet……

 

Fjoertoer Egmond.

Categories:Wandelen

1472142_10151818600572297_1313525229_n

Wij lopen mee op de eerste  Egmondse Fjoertoer ( fries voor vuurtoren) een wandeltocht van 18 of 25 km in het pikkedonker door de duinen en langs het strand.  Een tocht langs bakens van licht en vuur , kunstzinnig en sprookjesachtig.  Meedoen kan helaas niet meer maar mogen wij u aanraden om in te schrijven voor de originele versie van dit evenement op Terschelling ( 5 op 6 april) . Inschrijven op 11 dec. vanaf 24.00 uur en let op want het is snel volgeboekt.
Zien we u in Egmond of op Terschelling ?

Hans en Trudy van den Mosselaar

Stem op ons.

Categories:Mosselaar schoenen acties

Het advertentieblad waar wij wekelijks in te vinden zijn heet “de Middenstander”.   Deze huis aan huis krant bestaat dit jaar maar liefst 100 jaar. Voorwaar een prestatie en een teken dat het een belangrijke plaats in onze regio in neemt.

De 100 jarige organiseert een bedrijven expo in “het Postkantoor” te Bovenkarspel op zondag 17 november.  Een twintig tal enthousiaste winkels die zich op een bijzondere manier onder een dak aan u presenteren.  Wordt een gezellige happening waar u beslist een bezoek aan moet brengen.

Voorafgaande aan dit evenement houden zij een verkiezing : Wie is de meest klantvriendelijke topper van onze regio ?  Wij doen mee aan deze wedstrijd.   Vind u dat wij goed bezig zijn en wilt u dat laten zien met een stem op ons bedrijf dan kunt u de nu doen.

Klik hier om uw  stem uit te brengen.    Dank u wel voor uw support.     Hans van den Mosselaar

Flyer van den Mosselaar schoenen

 

 

 

U gaat vreemd.

Categories:Jubileum

vreemdgaan

U gaat wel eens vreemd of denkt daar op zijn minst over.    Is de mens wel bedoeld om trouw te blijven aan èèn ……….winkel ?   Natuurlijk niet !!   Collega winkeliers hoor ik wel eens opscheppen over het grote aantal “vaste “klanten dat zij zouden hebben.   Onzin ,  vaste klanten bestaan helemaal niet.   Ik zou persoonlijk ook niet graag bestempeld willen worden als “vaste “klant.   U wel ?   Lees verder

Al Bundy

Categories:Humor

Al BundyZag ik hem laatst toch zomaar weer eens voorbij komen : Al Bundy.

De beroemdste schoenverkoper van Amerika.  Ik weet nog dat hij eens riep :

If your shoes look like shit ….you look like shit !     Het is wat kort door de bocht en u zal het ons in de winkel niet horen zeggen maar stiekem vind ik wel dat hij  gelijk heeft.     Lees verder