Wandelen is de beste beweging

hans-trudy-mosselaar-FB

Als schoenexpert , podoloog en fervent wandelaar ben ik overtuigd geraakt van een paar duidelijke stellingen.

Wil ze graag met u delen.

 

  • Wandelen bevordert het prestatievermogen en uithoudingsvermogen.
  • Wandelen versterkt de spieren en weefsel en stimuleert de bloedsomloop.
  • Wandelen helpt het gewicht en de lijn te controleren en een dieet beter vol te houden.
  • Wandelen in het juiste tempo levert nagenoeg geen blessures op.
  • Wandelen in een hoger tempo met aanvullende oefeningen (eventueel in clubverband) kan een mooie opstap zijn om een andere sport (weer) op te pakken.
  • Wandelend kom je tot je zelf . Je loopt je hoofd lekker leeg.
  • Wandelen kan creatief en helder denken stimuleren
  • Wandelend zie de eigen omgeving op een ander manier en je leert nieuwe dorpen of natuurgebieden kennen.

Ik hoop dat u met mij ook deze overtuiging deelt en er door aangespoord word de wandelschoenen uit de kast te pakken of……nieuwe kopen natuurlijk.

Tot ziens bij een gezellig wandelevenement

Hans van den Mosselaar

 

 

Bellen in de winkel.

In verband met uw privacy helpen wij u niet als u een telefoongesprek voert.

Of :

Met een telefoon aan het oor … dan gaat een andere klant voor.

Twee geweldige vondsten die ik in andere winkels heb gezien.  Denk er hard over om iets dergelijks ook bij ons op te hangen. Het is een nette manier om duidelijk te maken dat het vervelend is om de te telefoneren als u ook door winkelpersoneel geholpen wordt.  Gelukkig komt het bij ons nog niet zo heel veel voor.  Een verkoopgesprek komt natuurlijk tot stilstand als er een ( belangrijk ) telefoontje moet worden beantwoord.  Gaat daarna wel weer verder en de onderbreking  is hoogstens vervelend.

Echter als een handeling in principe zonder woorden kan worden afgerond zoals afrekenen is het bijzonder  storend als de klant ( of het winkelpersoneel !!) dat dan ook maar pratend tegen een telefoon doet. Daarbij de ander compleet negerend.  Nieuwe etiquette dringend gewenst ??

Ik vind van wel.    We bellen !!

Hans van den Mosselaar

van den Mosselaar schoenen en podologie.

Hielpijn.

hielspoor_01 Er gaat geen week voorbij zonder mensen in mijn praktijk met hielpijn aan een of soms beide voeten. Over het algemeen roept men dan al gauw dat het wel om een “hielspoor” zal gaan.
Maar is dat ook zo ?  Er zijn meerdere oorzaken die een pijnklacht rond de hiel kunnen veroorzaken.
Heeft u hielpijn en duurt u dat al veel te lang maak dan een afspraak en laat mij kijken wat er aan de hand is en of ik kan helpen.    Ik zie u graag in de praktijk voor podologie in het medisch centrum Molenweg  in Enkhuizen of de praktijk in de schoenwinkel in Bovenkarspel.

Groeten,  Hans van den Mosselaar registerpodoloog

Witte zolen – zwarte zolen ?

11940705_1184145748267295_4056433222181132474_n11890982_1184145824933954_6322327402862455048_n

Er zijn deze nieuwe wintercollectie steeds meer schoenen en boots met witte zolen.  Wij vinden ze zelf erg leuk maar hoe helpen we onze west Friese klanten van hun angst voor wit af ? Zo vaak horen we : wat een leuke schoenen maar……die witte zolen.  Juist mevrouw, juist die witte zool is wat deze schoen voor u zo leuk maakt.  Met zwarte zool was dit model u misschien niet eens opgevallen.  Met witte zool is het model hipper en valt ie wat meer op.  Nu oogst u een complimentje en met zwarte zool ziet niemand dat u nieuwe schoenen heeft.   Ok ,  geeft de klant toe , maar wordt deze zool dan niet snel vies ?  Ja natuurlijk zal hij vies worden maar hoe erg is dat ?  Hij zal er wat “gedragen” uit gaan zien net als de schoen  zelf.  Dat mag vinden wij.   En mocht zich er aan storen doet een jif doekje wonderen.

Wij hopen echt dat de witte zolen niet alleen deze zomer maar ook dit najaar een hit wordt want ze zijn het waard. Frisser hipper leuker.  Kom op west Friezen !

 

 

 

Een blaar lopen.

70077-behandelen-van-blaren-op-de-voeten  Elk jaar als de vierdaagse van Nijmegen gelopen wordt verschijnen er in het nieuws verhalen over het voorkomen van een blaar bij het wandelen.  Veel tips en adviezen herhalen zich elk jaar en de meeste zijn dan ook wel waardevol.

Maar ook hoor ik elk jaar de commercie met de nieuwste vindingen roepen dat ze het ei van Columbus hebben gevonden en het blarenleed voorbij is.  Mits je hun product ( sokken, zalf , pleisters zelfs de huid wordt geïmiteerd )  maar koopt en gebruikt.  Wat denkt u ?  De vierdaagse gaat nu volgend jaar zijn 100ste editie beleven en al 100 jaar zitten vrijwilligers van het Rode kruis langs de route om mensen die een blaar gelopen hebben te helpen. Als in 100 jaar dat ei van Columbus nog niet is gevonden zal het ook volgend jaar waarschijnlijk niet zo zijn en hebben we de helende handen van de blarenvrouwtjes nog wel nodig.  Gelukkig blijven ze nog wel.  Bedankt.

Een blaar ontstaat als gevolg van druk en of wrijving gedurende langere of soms ook kortere tijd.   Natuurlijk is het dan logisch dat bij het voorkomen van blaren goed passende , ingelopen schoenen en sokken een voorwaarde zijn.  Dat kunt u op uw klompen aanvoelen om maar even in de sfeer te blijven. Verder is belangrijk om voorafgaande aan een wandelevenement voldoende te trainen en het tempo niet te forceren.  Factoren die verder van invloed zijn en waar u minder invloed op heeft zijn :      uw huidgesteldheid op dat moment , de temperatuur en afstand op die wandeldagen evenals de ondergrond waarover uw wandeling gaat. Het zijn die laatste factoren die bepalen dat u soms geen en dan weer wel eens een blaar loopt.  Bij de temperatuur en afstand kunt u zich direct voorstellen welke invloed deze hebben. Bij de ondergrond is het zo dat u op een verharde rechte weg meer kans loopt op blaarvorming dan op een bospad.  Door de bobbelige ondergrond is er steeds een wisselende belasting wat gunstig is.  Ook ligt het tempo dan natuurlijk lager.  Neem verder op tijd uw rust en laat het horloge thuis.  Misschien is dat nog wel het belangrijkste.

Veel wandelplezier,

Hans van den Mosselaar

 

 

Ja doeoeoeiiii

fysiotaping

Met enige regelmaat maak ik in mijn praktijk voor podologie gebruik van elastisch tape van het merk “cure”. Fantastisch spul waarmee men bij goed gebruik mooie resultaten behaalt. Het leent zich bij uitstek voor taping van spieren bij overbelasting klachten.

Ook bij verzwikking van de enkel ideaal. Natuurlijk wil de firma die deze tape verkoopt zoveel mogelijk rendement uit het product halen. Daarom worden steeds meer gebieden van toepassing “ontdekt” en wordt de tape hiervoor sterk aanbevolen. Prima hoor, maar blijf hierbij wel aan de goede kant van de streep.

Lees meer

VOORJAAR 1961…

oude winkel van den Mosselaar 003

Voorjaar 1961.
Na een verwoestende brand in onze oude winkel is hier het nieuwe pand klaar. De opening wordt verricht door buurvrouw de Wit van # Dirk de Wit | DW mode. Mijn zussen hadden de eer het lint te mogen vasthouden.
Op de foto van links naar rechts mevr. de Wit , mijn vader Piet van den Mosselaar , mijn moeder en Dirk de Wit.
Op verzoek van vereniging “oud Stede Broec” was ik in de oude fotoboeken gedoken. Leuk.

Hans van den Mosselaar

Het is voorjaar!

004 (5)

Heerlijk….we hebben de eerste dag van meer dan 20 graden gehad.

In de winkel is het dan ook direct te merken wat voor invloed dat zonnetje in het voorjaar op de mens heeft.  Is men eerst nog slechts nieuwsgierig naar de nieuwe voorjaarscollectie.  Nu met de eerste warmte is er meer zin om de schoenen ook daadwerkelijk te pakken en te passen.

Gelukkig voor ons resulteert dat vaak in een gang naar de kassa.  Verkopen wordt in eens een fluitje van een cent.  De klant lijkt echt “om “.  Vrouwen ruimen thuis de winterkleding op en het voorjaarsjurkje gaat aan.  Laarzen maken plaats voor de leukste flatjes of zelfs al open sandaaltjes.

Sneakers lijken het dit voorjaar helemaal te maken.  Ik bedoel daarbij niet eens de echte sportmerken als Nike en New Balance maar ook merken als Gabor en You Know die wat nettere vetersneakers maken.  OP de foto een sneaker van You Know  met een inzet van open kant aan de flanken.  Prachtig aan blote voeten.

Kom op ! Winterjassen achter in de kast gooien  en vier het voorjaar.  Wij hebben er de leukste schoenen voor die ook nog eens fantastisch zitten.  Dat is tenslotte waar van den Mosselaar al meer dan 65 jaar voor staat.

 

Ik zie u graag in de winkel,

Hans van den Mosselaar

 

Voetafwijkingen bij kinderen

11046451_1082182478463623_3189611188226436544_n

Gisteren als podoloog symposium kinderorthopedie bezocht. Super interessant. In mijn natuurlijke terughoudendheid om corrigerende zooltjes te maken voor de kleinste werd ik door de specialisten bevestigd. De variatie binnen alles wat we ” normaal” mogen noemen is zo groot dat we ons niet direct zorgen moeten maken. Wel veel nieuwe kennis en handvatten meegenomen om toch allert te zijn als beweging of voetstand ingrijpen of doorverwijzen rechtvaardigt.

Vaak zijn het de ouders, grootouders of anderen die het kind begeleiden die aan de bel trekken omdat ze de stand van de voetjes niet vertrouwen.  Het kind staat “naar binnen ” met de enkels en men maakt zich zorgen of dit later geen klachten zou gaan geven.   Ik hoop dat ik u dan op consult zie en u gerust kan stellen.  Gedurende de groei en ouder worden van het kid zal dat in positieve zin verbeteren en meestal geen hulp vergen.

 

Veel wandelplezier!

001

Februari was bij ons wandelschoenenmaand.

We hadden beloofd om uit alle kopers er twee( 1 dame,1 heer ) te loten die het besteedde bedrag opnieuw mogen uitgeven. Het zijn twee sympathieke winnaars geworden die net hun prijs hebben opgehaald.
Gefeliciteerd mevr. Toorenburgh uit Hoogkarspel en meneer Stroet uit Westwoud.
Alle kopers veel wandelplezier!