Het is voorjaar!

004 (5)

Heerlijk….we hebben de eerste dag van meer dan 20 graden gehad.

In de winkel is het dan ook direct te merken wat voor invloed dat zonnetje in het voorjaar op de mens heeft.  Is men eerst nog slechts nieuwsgierig naar de nieuwe voorjaarscollectie.  Nu met de eerste warmte is er meer zin om de schoenen ook daadwerkelijk te pakken en te passen.

Gelukkig voor ons resulteert dat vaak in een gang naar de kassa.  Verkopen wordt in eens een fluitje van een cent.  De klant lijkt echt “om “.  Vrouwen ruimen thuis de winterkleding op en het voorjaarsjurkje gaat aan.  Laarzen maken plaats voor de leukste flatjes of zelfs al open sandaaltjes.

Sneakers lijken het dit voorjaar helemaal te maken.  Ik bedoel daarbij niet eens de echte sportmerken als Nike en New Balance maar ook merken als Gabor en You Know die wat nettere vetersneakers maken.  OP de foto een sneaker van You Know  met een inzet van open kant aan de flanken.  Prachtig aan blote voeten.

Kom op ! Winterjassen achter in de kast gooien  en vier het voorjaar.  Wij hebben er de leukste schoenen voor die ook nog eens fantastisch zitten.  Dat is tenslotte waar van den Mosselaar al meer dan 65 jaar voor staat.

 

Ik zie u graag in de winkel,

Hans van den Mosselaar

 

Voetafwijkingen bij kinderen

11046451_1082182478463623_3189611188226436544_n

Gisteren als podoloog symposium kinderorthopedie bezocht. Super interessant. In mijn natuurlijke terughoudendheid om corrigerende zooltjes te maken voor de kleinste werd ik door de specialisten bevestigd. De variatie binnen alles wat we ” normaal” mogen noemen is zo groot dat we ons niet direct zorgen moeten maken. Wel veel nieuwe kennis en handvatten meegenomen om toch allert te zijn als beweging of voetstand ingrijpen of doorverwijzen rechtvaardigt.

Vaak zijn het de ouders, grootouders of anderen die het kind begeleiden die aan de bel trekken omdat ze de stand van de voetjes niet vertrouwen.  Het kind staat “naar binnen ” met de enkels en men maakt zich zorgen of dit later geen klachten zou gaan geven.   Ik hoop dat ik u dan op consult zie en u gerust kan stellen.  Gedurende de groei en ouder worden van het kid zal dat in positieve zin verbeteren en meestal geen hulp vergen.

 

Veel wandelplezier!

001

Februari was bij ons wandelschoenenmaand.

We hadden beloofd om uit alle kopers er twee( 1 dame,1 heer ) te loten die het besteedde bedrag opnieuw mogen uitgeven. Het zijn twee sympathieke winnaars geworden die net hun prijs hebben opgehaald.
Gefeliciteerd mevr. Toorenburgh uit Hoogkarspel en meneer Stroet uit Westwoud.
Alle kopers veel wandelplezier!

Een schoenenzaak op straat | Zuid Afrika

10960047_1058669580814913_7073531928629183451_o10997014_1058669360814935_7051527336557063351_n

We zijn net terug van een prachtige reis door Zuid-Afrika.
Een prachtig land. Wat schoenen en schoenwinkels betreft konden we er niets leren. In de rijke stad doen ze het niet beter dan wij hier. In arme gebieden wel “anders”.

Natuurlijk hebben we ook gewandeld. Bij 34/35 graden is een beekje zeer welkom.
Nu maar weer hard aan het werk!
Tot uw dienst.
Trudy en Hans van den Mosselaar

Ik ga op vakantie en neem mee……..

10881434_696360430461431_1547857122_n

Kent u het spelletje ” ik ga op vakantie en neem mee” ?

Elke speler noemt iets waarna de volgende dit moet onthouden en zelf weer iets nieuws toevoegt. Als u buiten Europa op vakantie gaat is het handig om goede, geschikte schoenen, sandalen of slippers mee te nemen. ” Ik koop ze daar wel” hoor ik klanten soms zeggen als ze naar een ver en warm buitenland gaan.

De prijs zal hier ook wel een overweging bij zijn.  Toch blijkt vaak dat het een teleurstellende zoektocht wordt die uiteindelijk ook nog eens niets oplevert.  Onze Nederlandse voeten passen niet in de schoenen/ slippers die in de winkeltjes in Indonesië, Thailand of Brazilië liggen.  Bijgaande foto die een klant mij stuurde getuigd hier van. Lees meer

Pelgrimspad.

CIMG0017

Kies een van de vele langeafstand wandelpaden die er door ons land lopen en ga aan de loop.

Dat is een gemeend advies dat ik u wil geven. Ons land is zo mooi voor wie er oog voor heeft en voor wie er vooral op wandeltempo door heen gaat. Het is echt genieten. Niet alleen in de zomer maar ik ben bijna geneigd te zeggen… juist nu.

Het zijn prachtig gemarkeerde routes die met een boekje in de hand prima te volgen zijn. Verdwalen of mislopen is er niet bij. Trudy en ik vertrekken morgen naar Weert om er vanaf zondag tot en met vrijdag het (bijna) laatste stuk van het Pelgrimspad te lopen. Slechts een rugzak is wat we mee hebben. We hebben er zin in.  Overnachten is onderweg geen enkel probleem. In de loop der jaren zijn er langs deze bekende routes steeds meer mensen die een B&B hebben opgezet.  Vaak wonen zij in prachtige huizen.  Het gastenverblijf en de verzorging is onverwacht apart en (bijna) altijd goed.  Het kiezen voor slapen in een B&B in plaats van een hotel zorgt voor leuke ontmoetingen met de gastvrouw of man.

Wilt u duimen voor mooi weer ?  Dat is iets wat we zelf helaas niet in de hand hebben maar wel erg belangrijk is.

Graag zien we u bij ons in de winkel om de fijnste wandelschoenen uit te zoeken voor uw tocht.

Groeten,

Trudy en Hans van den Mosselaar

Een bezoek aan de podoloog, hoe gaat dat eigenlijk ?

Basis-banner-mosselaar-Nieuw-845x450Als register podoloog herken en behandel ik voetklachten en klachten aan het bewegingingapparaat en/of houding die gerelateerd zijn aan een ongunstige voetstand.  Tijdens uw bezoek aan mijn praktijk neem ik de tijd voor :

* aard, voorgeschiedenis,  verloop van uw klacht.

* functieonderzoek van betreffende spieren en gewrichten.

* gangbeeld analyse.

*houding analyse. Lees meer

Soms snap ik er niets van.

warmbat-hoge-pantoffel-fluffy-donkergrijsSeptember 2014 gaat de geschiedenis in als een van de warmste in  bijna 100 jaar.

Op dagen dat het zomers warm was deze maand kregen wij ons nieuwe merk pantoffels binnen.  Warmbat dames en herenpantoffels zijn de warmste die er bestaan. We dachten ze eerst maar even op te bergen in het magazijn tot dat de temperatuur weer naar normale waarden zou dalen.  Echter bij het uitpakken en het prijzen van de pantoffels was er toch aandacht van klanten voor deze juweeltjes van schapenvacht.  Nog in de warmste week van deze maand hebben we al 4 paar Warmbat’s verkocht.  Soms snap ik er niets meer van.  Wel leuk!

Warmbat is een echt Australisch product dat is gemaakt van zogenaamd double faced sheepskin.  Dat wil zeggen dat zowel de vachtzijde als de huidzijde uit een zelfde huid bestaat.  De huid afkomstig van het Merino schaap.  Zijn vacht is heel dicht , sterk en vooral vormvast.

Kom ze bekijken en passen.

Hans van den Mosselaar.

Nieuwe collectie najaar 2014 nu binnen.

228x200_1408131234_youknow_900259peggy_rinobronzoWat valt er op bij binnenkomst van de nieuwe collectie voor dit najaar ?  Vooral de afwezigheid van de lange laars.  De laars tot net onder de knie had het vorige winter al moeilijk maar lijkt nu geheel van het toneel verdwenen.  Toch hebben we voor de echt fans natuurlijk een paar modellen op voorraad gezet.  Er voor in de plaats zijn er duizelingwekkend veel korte laarsje.  Met platte hak vooral omdat die de Nederlandse vrouw in het dagelijkse werk het liefste draagt.  Voor andere gelegenheden zijn er korte elegante laarsjes op een mooie hak.  Echt doorgebroken zijn deze winter de halfhoge sneakers met platte hak of met ingebouwde sleehak. De sluiting is meestal met veter maar vaak ook is deze gecombineerd met een rits aan de binnenkant van de schoen.  Heerlijk makkelijk omdat de veter kan blijven zitten zoals ie zit. Lees meer

Wandelen in Wales is een fantastische ervaring.

thumbTrudy en ik hebben deze zomervakantie doorgebracht in het Brecon National parc in Wales.  We zijn daar heengegaan om te wandelen en hebben dat volop gedaan.  Natuurlijk hadden we ons op “Engels weer” voorbereidt maar gelukkig bleef de regen ons grotendeels bespaart.  We hebben vooral onze lage wandelschoenen kunnen gebruiken.  De lage vinden we fijner lopen als de ondergrond en het hoge gras droog is dan de hoge bergschoenen die anders wel nodig zijn.

Een echte aanrader ( vooral omdat de ze tocht voor iedereen te doen is ) is de tocht langs de rivier Mellte in het zuiden van het park.  De tocht start bij het plaatsje Ystradfellte vanwaar een mooie wandeling  voert langs vier prachtige watervallen.  Na een uurtje of vier keert men terug in het schattige plaatsje en is het goed om een “pint” bier te drinken in de pub.

Algemeen voor Wales :  de bewegwijzering  is niet altijd even eenduidig en soms geheel afwezig dus een kaart en kompas of GPS mee is noodzakelijk .  Door de enorme uitgestrektheid en het grillige weer kan een simpel wandelingetje toch opeens een hele opgave worden.   Kleding schoeisel en zorg voor de inwendige mens moet goed zijn als u op pad gaat.

Veel plezier als u nog op vakantie gaat !