Ik ga op vakantie en neem mee……..

10881434_696360430461431_1547857122_n

Kent u het spelletje ” ik ga op vakantie en neem mee” ?

Elke speler noemt iets waarna de volgende dit moet onthouden en zelf weer iets nieuws toevoegt. Als u buiten Europa op vakantie gaat is het handig om goede, geschikte schoenen, sandalen of slippers mee te nemen. ” Ik koop ze daar wel” hoor ik klanten soms zeggen als ze naar een ver en warm buitenland gaan.

De prijs zal hier ook wel een overweging bij zijn.  Toch blijkt vaak dat het een teleurstellende zoektocht wordt die uiteindelijk ook nog eens niets oplevert.  Onze Nederlandse voeten passen niet in de schoenen/ slippers die in de winkeltjes in Indonesië, Thailand of Brazilië liggen.  Bijgaande foto die een klant mij stuurde getuigd hier van. Lees meer

Pelgrimspad.

CIMG0017

Kies een van de vele langeafstand wandelpaden die er door ons land lopen en ga aan de loop.

Dat is een gemeend advies dat ik u wil geven. Ons land is zo mooi voor wie er oog voor heeft en voor wie er vooral op wandeltempo door heen gaat. Het is echt genieten. Niet alleen in de zomer maar ik ben bijna geneigd te zeggen… juist nu.

Het zijn prachtig gemarkeerde routes die met een boekje in de hand prima te volgen zijn. Verdwalen of mislopen is er niet bij. Trudy en ik vertrekken morgen naar Weert om er vanaf zondag tot en met vrijdag het (bijna) laatste stuk van het Pelgrimspad te lopen. Slechts een rugzak is wat we mee hebben. We hebben er zin in.  Overnachten is onderweg geen enkel probleem. In de loop der jaren zijn er langs deze bekende routes steeds meer mensen die een B&B hebben opgezet.  Vaak wonen zij in prachtige huizen.  Het gastenverblijf en de verzorging is onverwacht apart en (bijna) altijd goed.  Het kiezen voor slapen in een B&B in plaats van een hotel zorgt voor leuke ontmoetingen met de gastvrouw of man.

Wilt u duimen voor mooi weer ?  Dat is iets wat we zelf helaas niet in de hand hebben maar wel erg belangrijk is.

Graag zien we u bij ons in de winkel om de fijnste wandelschoenen uit te zoeken voor uw tocht.

Groeten,

Trudy en Hans van den Mosselaar

Een bezoek aan de podoloog, hoe gaat dat eigenlijk ?

Basis-banner-mosselaar-Nieuw-845x450Als register podoloog herken en behandel ik voetklachten en klachten aan het bewegingingapparaat en/of houding die gerelateerd zijn aan een ongunstige voetstand.  Tijdens uw bezoek aan mijn praktijk neem ik de tijd voor :

* aard, voorgeschiedenis,  verloop van uw klacht.

* functieonderzoek van betreffende spieren en gewrichten.

* gangbeeld analyse.

*houding analyse. Lees meer

Soms snap ik er niets van.

warmbat-hoge-pantoffel-fluffy-donkergrijsSeptember 2014 gaat de geschiedenis in als een van de warmste in  bijna 100 jaar.

Op dagen dat het zomers warm was deze maand kregen wij ons nieuwe merk pantoffels binnen.  Warmbat dames en herenpantoffels zijn de warmste die er bestaan. We dachten ze eerst maar even op te bergen in het magazijn tot dat de temperatuur weer naar normale waarden zou dalen.  Echter bij het uitpakken en het prijzen van de pantoffels was er toch aandacht van klanten voor deze juweeltjes van schapenvacht.  Nog in de warmste week van deze maand hebben we al 4 paar Warmbat’s verkocht.  Soms snap ik er niets meer van.  Wel leuk!

Warmbat is een echt Australisch product dat is gemaakt van zogenaamd double faced sheepskin.  Dat wil zeggen dat zowel de vachtzijde als de huidzijde uit een zelfde huid bestaat.  De huid afkomstig van het Merino schaap.  Zijn vacht is heel dicht , sterk en vooral vormvast.

Kom ze bekijken en passen.

Hans van den Mosselaar.

Nieuwe collectie najaar 2014 nu binnen.

228x200_1408131234_youknow_900259peggy_rinobronzoWat valt er op bij binnenkomst van de nieuwe collectie voor dit najaar ?  Vooral de afwezigheid van de lange laars.  De laars tot net onder de knie had het vorige winter al moeilijk maar lijkt nu geheel van het toneel verdwenen.  Toch hebben we voor de echt fans natuurlijk een paar modellen op voorraad gezet.  Er voor in de plaats zijn er duizelingwekkend veel korte laarsje.  Met platte hak vooral omdat die de Nederlandse vrouw in het dagelijkse werk het liefste draagt.  Voor andere gelegenheden zijn er korte elegante laarsjes op een mooie hak.  Echt doorgebroken zijn deze winter de halfhoge sneakers met platte hak of met ingebouwde sleehak. De sluiting is meestal met veter maar vaak ook is deze gecombineerd met een rits aan de binnenkant van de schoen.  Heerlijk makkelijk omdat de veter kan blijven zitten zoals ie zit. Lees meer

Wandelen in Wales is een fantastische ervaring.

thumbTrudy en ik hebben deze zomervakantie doorgebracht in het Brecon National parc in Wales.  We zijn daar heengegaan om te wandelen en hebben dat volop gedaan.  Natuurlijk hadden we ons op “Engels weer” voorbereidt maar gelukkig bleef de regen ons grotendeels bespaart.  We hebben vooral onze lage wandelschoenen kunnen gebruiken.  De lage vinden we fijner lopen als de ondergrond en het hoge gras droog is dan de hoge bergschoenen die anders wel nodig zijn.

Een echte aanrader ( vooral omdat de ze tocht voor iedereen te doen is ) is de tocht langs de rivier Mellte in het zuiden van het park.  De tocht start bij het plaatsje Ystradfellte vanwaar een mooie wandeling  voert langs vier prachtige watervallen.  Na een uurtje of vier keert men terug in het schattige plaatsje en is het goed om een “pint” bier te drinken in de pub.

Algemeen voor Wales :  de bewegwijzering  is niet altijd even eenduidig en soms geheel afwezig dus een kaart en kompas of GPS mee is noodzakelijk .  Door de enorme uitgestrektheid en het grillige weer kan een simpel wandelingetje toch opeens een hele opgave worden.   Kleding schoeisel en zorg voor de inwendige mens moet goed zijn als u op pad gaat.

Veel plezier als u nog op vakantie gaat !

 

Foei lelijke Crocs.

crocs
Op Facebook zat ik laatst in een discussie over Crocs.   U kent ze vast nog wel.  Die foei lelijke gekleurde muilen waar heel Nedeland opeens aan geloven moest en met enthousiasme in ging lopen. Hoever kan je een mens krijgen ??
  Een mevrouw vertelde me toen dat zij in Miami open pumps had gekocht en daar hier veel complimentjes mee oogstte. Heb eens gekeken en inderdaad …..er zitten verdomd leuke dingen in die collectie.
Waar ik op doelde zijn natuurlijk de “klassieke” crocs zoals je ze gelukkig alleen nog maar op de camping tegenkomt. Of niet ??
Ik schaam me met terugwerkende kracht dat ook wij ze veel verkocht hebben enkele jaren terug.
Het was even een rage die gelukkig weer over is.  Gelukkig is er in schoenenland weer heel veel moois te koop.
Ik heb al weer zin in de inkoop voor het volgend seizoen.

 

Zelf ook een klacht over m’n schoenen.

 

 

10314748_869132633101943_7768120339338246062_n

Ik was echt blij met mijn nieuwe “Floris van Bommel” schoenen.  Echter na een paar weken ging de linker schoen vervelend kraken.  Alsof er een kikkerkoor in zat. Natuurlijk heb ik alle ( simpele) middeltjes die mij als schoenenman bekend zijn geprobeerd om het probleem te verhelpen.  Zonder succes.  Hier moet dus de schoenmaker aan te pas komen of…..ik stuur ze terug naar van Bommel dacht ik.   Dat laatste leek mij het beste plan omdat de schoenen nog nieuw waren en ik dit voor mijn klanten ook langs deze weg zou doen.  Met een korte omschrijving van het probleem gingen de schoenen naar Moergestel waar de fabriek gevestigd is.  Gisteren kreeg ik de schoenen weer terug.  Natuurlijk trok ik ze enthousiast direct weer aan om er bij de eerste passen al achter te komen dat de kikkerfamilie er nog steeds in zat. Balen !  Was blij dat me dit niet gebeurde bij een klant maar bij mezelf.  Ik zou voor schut staan !! Lees meer

Ik laat u niet meer in de steek.

10153934_554332274682428_8517839237391339281_n10247376_554332418015747_5607474373026783607_n

De maand april heb ik afscheid genomen van vrijwillig brandweerkorps Stede Broec.   Ruim 30 jaar dit vrijwilligerswerk met veel inzet en plezier gedaan.  Ik ben 55 jaar geworden en in brandweerland is dat de leeftijd waarop men gemiddeld mag stoppen.  Gelukkig nog gezond en fit genoeg om eventueel nog langer door te gaan heb ik  dit besluit te stoppen toch  maar doorgezet.  Organisatorisch zijn er ontwikkelingen waar ik me aan stoor.  Dat is het juiste moment om het stokje aan jonge enthousiastelingen over te geven.  Voor u als gewaardeerde klant betekend het dat ik u dus niet meer plotseling in de steek laat omdat de brandweerpieper afgaat en ik als een haas in de auto verdwenen ben.  Lees meer

Marietje van den Mosselaar 92 jaar

1489197_842877662394107_492912559_n

18 maart was mijn moeder jarig.  De grondlegster van “van den Mosselaar modeschoenen” is 92 jaar geworden.   Ik vind het fantastisch om te merken hoe betrokken ze nog steeds wil blijven bij het reilen en zeilen van de winkel.    Minstens een keer in de week komt ze slechts geholpen door de rollator nog even binnen wandelen om een kopje koffie met ons mee te drinken en om “in de gate te houden ” of alles nog wel een beetje goed gaat.

Gelukkig is het al de jaren dat zij al uit de zaak is gestapt steeds goed gegaan.  De welvaart in Nederland is sterk gestegen en onze omzetten hielden daaraan gelijke tred.  Nu het economisch wat moeizamer gaat weten we onze verkoop door specialisatie in “modisch comfort” goed op peil te houden en verdienen we ons brood meer dan royaal.

Als het niet zo zou zijn vertelde ik haar dat niet.   Zou ze me geloven ?   Blijf nog maar lang bij ons om de koffie komen moeder !

Hans van den Mosselaar